Βιογραφικό

Ξεκίνησα τις σπουδές μου σε ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα στις αίθουσες της Φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Φοίτησα στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με κατεύθυνση την Ψυχολογία.
Περιμένοντας την αποφοίτησή μου, έγινα εθελόντρια στην Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, εμπλουτίζοντας τη θεραπευτική ομάδα του Strofi Web Radio για 2 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2011 μάλιστα, συμμετείχα και στις ομάδες παρέμβασης του Προγράμματος στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α. Αυλώνα.
Στη συνέχεια, συνέχισα τις σπουδές μου στη γαλλική πόλη της Λυών. Μόλις απέκτησα τη Licence Ψυχολογίας και την πρώτη μου εμπειρία ως ψυχολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο (CHU Saint-Etienne), συνέχισα στο ίδιο Πανεπιστήμιο (Université Lumière Lyon II) με τον πρώτο χρόνο Μάστερ στην Ψυχολογία της Υγείας. Η πρακτική μου εκείνης της χρονίας μοιράστηκε μεταξύ της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Ιατρείου Πόνου ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομειακού κέντρου ονόματι Hôpital Edouard Herriot. Η διπλωματική μου εργασία διερευνούσε τους τρόπους με τους οποίους οι πολυάσχολες νοσηλεύτριες της Εντατικής διαχώριζαν την προσωπική απο την επαγγελματική τους ζωή.
Για τη δεύτερη χρονιά του Μάστερ, συνέχισα την εκπαίδευσή μου πάνω στους δεσμούς μεταξύ ψυχής και σώματος αλλά αυτή τη φορά προσθέτοντας και τον παράγοντα “κοινωνία”. Όλα αυτά στη Μασσαλία, και συγκεκριμένα στο Μάστερ “Κοινωνική Ψυχολογία της Υγείας” απο τον οποίο κι έλαβα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Προηγήθηκαν πολλές ώρες πρακτικής στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου La Timone και μια διπλωματική εργασία πάνω στις απαντήσεις των ασθενών στην ερώτηση “Γιατί πιστεύετε ότι πάθατε καρκίνο?”.
Ακολούθησε το απαραίτητο διάλειμμα λίγων μηνών σε διάφορα συνέδρια και συμμετοχή σε ομάδες κοινωνικής ιατρικής και εναλλακτικής ψυχιατρικής, λίγο πριν το πρώτο μου επαγγελματικό πόστο στην πικαρδική πόλη της Λαόν. Στο νοσοκομείο αυτής της μικρής πόλης υπάρχει το Κέντρο Ερεύνησης και Θεραπείας Πόνου, μια κλινική που αναλαμβάνει ασθενείς με χρόνιους σωματικούς ή “ψυχοσωματικούς” πόνους και τα ψυχικά και κοινωνικά προβλήματα που αυτοί επιφέρουν. Πρόσφερα τις γνώσεις μου σ’αυτό το Κέντρο και τους ασθενείς του επι 2μιση χρόνια, γεμάτα με κλινικό, ερευνητικό και θεσμικό έργο.
Παράλληλα, ακολούθησα δύο αξιόλογους εκπαιδευτικούς κύκλους στο Παρίσι:
Αφ’ενός εκπαιδεύτηκα στο IFH (Institut Français d’Hypnose) πάνω στην τεχνική της Ιατρικής Ύπνωσης/ Υπνοαναλγησίας, ενός πολύ σημαντικού επιστημονικού εργαλείου για όσους ασχολούνται με το σώμα και τις διάφορες σωματικές εκφάνσεις του άγχους.
Αφ΄ετέρου, στην Ιατρική σχολή της Σορβόννης (νοσοκομείο Saint-Antoine) όπου προσφερόταν η εκπαίδευση Διαχείρισης του Πόνου για επαγγελματίες υγείας (Αλγολογία). Εκεί μου απεδείχθη το πόσο η σχέση θεραπευτή/θεραπευόμενου επηρεάζει την έκβαση ακόμα και της ιατρικής πράξης. Παράλληλα, εμβάθυνα τις γνώσεις μου σε νευρολογία, φαρμακολογία, εναλλακτικές θεραπείες, ψυχοσωματική, κλπ.
Μέχρι να πάρω το δρόμο της επιστροφής προς την αφετηρία, την πόλη Αθήνα, όπου το όνειρο δημιουργίας ενός νέου χώρου γίνεται πραγματικότητα. Παράλληλα, ξεκίνησε η επιστημονική μου συνεργασία με το Ιατρείο Πόνου του Γ.Ν.Α. “ΚΑΤ” καθώς και η συμμετοχή μου σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και διαλέξεις.
Η ιστορία γράφεται ακόμη και θα χαρώ πολύ να γίνετε κομμάτι της.