Ειδίκευση σε θέματα υγείας

Πέραν των βασικών δεξιοτήτων ενός ψυχολόγου, η ειδίκευσή μου (Master σε Ψυχολογία της Υγείας, Diplôme Universitaire σε Διαχείριση Πόνου & Εκπαίδευση στην Ιατρική Ύπνωση / Υπνοαναλγησία ) μου επιτρέπει να αναλαμβάνω και ανθρώπους που δυσκολεύονται με κάποιο θέμα που άπτεται της υγείας ή του σώματός τους.

Αυτό μπορεί να είναι όγκοι, χρόνιες ασθένειες, διαχείριση πόνου, πρότερες επεμβάσεις, προετοιμασία για επίπονες εξετάσεις/ επεμβάσεις/ τοκετό…

Μπορεί να είναι ακόμη και εκφράσεις του άγχους στο σωματικό πεδίο (που αναφέρονται συχνά ως “ψυχοσωματικά”) όπως δερματίτιδες, αλλεργίες, προβλήματα πεπτικού συστήματος, πόνοι, διαταραχές ύπνου, αίσθημα παλμών και λοιπά συμπτώματα χωρίς ιατρική εξήγηση.

Επίσης, η σχέση του ατόμου με το σώμα του, η ιστορία που έχει υφανθεί μεταξύ των δύο, αλλά και η επίδραση της κοινωνίας που συχνά παρεμβάλλεται στη σχέση αυτή, μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα αντικείμενο στοχασμού και εξερεύνησης.

Όλα τα παραπάνω με βάση τις επιστημονικές θεωρίες ψυχοδυναμικής προσέγγισης και ασφαλώς, τηρώντας τον Κώδικα Δεοντολογίας των Ψυχολόγων που διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, και το απόρρητο των συναντήσεών μας.